Om oss

Östralund AB består av två ben – Handel och Fastigheter. Vi som arbetar med detta är Ann-Marie Johansson och Örjan Johansson.

Östralunds verksamhet inom handel är huvudsakligen inriktad på att analysera betydelsefulla omvärldsförändringar som påverkar utbudet i våra städer och utbudet på specifika handelsplatser.

Inom fastigheter arbetar vi med framförallt samfällsfastigheter och kontor.
Östralund har en omfattande erfarenhet från både fastighetsägarsidan och hyresgästsidan inom dessa områden.

Ann-Marie & Örjan

Ann-Marie

Ann-Marie Johansson är senior rådgivare inom området handel och stadsutveckling med lång erfarenhet både som köpare och säljare av utredningar, i Norden och internationellt.

Ann-Marie började som egen företagare inom bolaget Östralund 2021. Tidigare har Ann-Marie bland annat varit senior rådgivare och partner på konsultföretaget RSD, senior rådgivare på WSP, analyschef för retail på Newsec, vice vd på konsultföretaget Centrumutveckling och analyschef på Inter Ikea Centre Group i Köpenhamn.

Sammanlagt har Ann-Marie arbetat drygt 35 år med strategiutredningar och analyser om marknadsförutsättningarna för köpcentrum, kommuner, stadskärnor och butiker samt mer övergripande analyser om trender och undersökningar om vad som styr kundernas behov

Ann-Marie Johansson har också under ett par år tillsammans med KTH undervisat i marknadsanalys på Nordic Council of Shopping Centres utbildning benämnd Advanced Centre Management

Örjan

Örjan Johansson är senior rådgivare och har omfattande erfarenhet av fastighetsbranschen sedan början av 80-talet. Örjan har kompetens inom fastighetsförvaltning, lokalförsörjning, projektutveckling och transaktioner.

Örjan är för närvarande senior rådgivare på Evidensia Djursjukvård i Sverige som ingår i IVC Evidensia, som är den största aktören inom privat djursjukvård i Europa

Örjans erfarenheter finns främst inom segmenten kontor, samhälls-, vård- och industrifastigheter. Örjan har arbetat både på fastighetsägarsidan (GE Real Estate, Stenvalvet, Vasallen, Incentive m.fl.) och på konsultsidan (DTZ, JLL och Fasticon).

Samarbetspartners

Östralund har ett antal samarbetspartners med olika kompetenser för kunna erbjuda ett så brett erbjudande som möjlighet till våra kunder.  

Namnet Östralund

Namnet Östralund baseras på ett släkthus som är beläget i Mariannelund i Småland och som funnits i Ann-Maries släkt i 5 generationer. Huset byggdes av Ann-Maries farfars morbror år 1891.

Per August Eriksson, född 1839 och Anna Charlotta (Ann-Maries farfars morfar och mormor) flyttade in på Östralund när huset var nybyggt.